Beate Teresa Hanika

1976 yılında Almanya’nın güneydoğusundaki Regensburg kentinde doğan Beate Teresa Hanika, model olarak başladığı iş yaşamından edebiyat dünyasına hızlı, etkileyici ve bol ödüllü bir giriş yaptı.

1997 ve sonrasındaki birkaç yıl boyunca Avrupa’nın çeşitli kentlerinde modellik yapan, on yedi yaşından beri hikâyeler ve şiirler yazan Hanika, fotoğrafçılıkla da uğraşıyor. 2007’de ilk roman dosyasıyla dikkat çekti; çocukların cinsel istismarını işlediği Malvina in der Seifenblase (Sabun Köpüğünde Malvina) adlı bu dosyası Oldenburg Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ödülü’nü aldı. 2009’da Kırmızı Başlıklı Kız Ağlıyor (Rotkäppchen Muss Weinen) adıyla kitaplaştığında da büyük başarı kazandı; aralarında edebiyat dalında 2009 Bayern Eyaleti Sanat Ödülü, 2010 Hans-im-Glück Ödülü de bulunan pek çok ödüle değer görüldü. Hanika bu ilk kitabıyla 2010’da Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’ne de aday gösterildi.

Verimine, modeller dünyasının zorlu yaşamını anlattığı Erzähl mir von der Liebe (Bana Aşktan Söz Et, 2010) ve kimlik arayışıyla yola çıkıp polisiye bir hikâyeye dönüşen Nirgendwo in Berlin (Berlin’de Hiçbir Yerde, 2011) ile devam eden Hanika, ailesiyle birlikte Regensburg yakınlarında küçük bir kasabada yaşıyor.

BEATE-RETESA-HANEKE
Share
Share