Anne-Laure Bondoux

1971’de Paris’in kuzeyinde Bois-Colombes’da doğan Anne-Laure Bondoux, Paris X Nanterre Üniversitesi’nin edebiyat bölümünden mezun olduktan sonra, özellikle zor durumda olan çocukların yazma eğilimleri konusuna eğildi; gerçekleştirdiği atölye çalışmaları Fondation de France Ödülü’ne değer görüldü. Tiyatro çalışmalarının yanında şarkı sözleri yazdı, gazetecilik yaptı.

1996’da J’aime lire dergisinin yazı işlerinde çalıştı ve daha sonra DLire olarak anılacak Maximum dergisinin hazırlığına katıldı. 2000’de gazetecilik çalışmalarını noktalayan Bondoux, hem gençler hem de yetişkinler için yazmaya odaklandı.

Romanları yirmiyi aşkın dile çevrildi, çok sayıda ödüle değer görüldü. 2003’te yazdığı Katilin Gözyaşları (Les larmes de l’Assassin) 2007’de ABD’de Batchelder Ödülü’ne ve Amerikan Kütüphaneler Birliği (ALA) En İyi Gençlik Kitabı Ödülü’ne değer görüldü.

Le temps des miracles’ın (Mucizeler Zamanı, 2009) ardından son kitabı L’autre moitié de moi-même (Kendimin Öteki Yarısı, 2011), yazarın ilk otobiyografik çalışması. Türkçe’ye Genç Linus’un Öfkesi (Le Destin de Linus Hoppe, 2001) ve Linus Hoppe’un İkinci Yaşamı (La Seconde Vie de Linus Hoppe,2002) adlı iki kitaplık dizisi de çevrilmiş olan Bondoux, bugün Paris yakınlarında iki çocuğuyla birlikte yaşıyor.

ANNE-LAURE-BONDOUX
Share
Share