Dağın haberi olsun #4

Dağın haberi olsun #4

ON8
09 Eylül 2011

Bir kitap fikriniz var, ama paranız mı yok?

Henüz ülkemiz için geçerli olmasa da bu fikir üzerine düşünüp harekete geçen birileri var. Unbound isimli bir internet sitesi, bir kitap fikri olan yazarlara, projelerini gerçekleştirebilmeleri için fon toplama yardımı yapıyor. Nasıl işliyor peki bu süreç? Siz bir yazar olarak, yazmayı düşündüğünüz kitabı anlatıyorsunuz ve bunu, küçük kısa bir filmle siteye yüklüyorsunuz. Kitabınızın yazılması için gereken bütçeyi belirliyor ve artık arkanıza yaslanıyorsunuz. Süreç başlamış oluyor. Şimdi sıra, kitabınızı okumak isteyen potansiyel okurlarda. Sitenin üyesi olan bu okurlar, yazarların kitap fikirlerini okuyup hangilerini kitap olarak görmek istiyorlarsa, ona bağış yapıyorlar. Bu bağışlar toplanıp yazarın belirlediği rakama ulaşırsa, o miktar yazara aktarılıyor ve o kitap da yazılmaya başlıyor. Bitip yayımlandıktan sonra da, kitabın “hissedarları”na birer teşekkürle birlikte, yaptığınız yardıma göre kitabın farklı formatlarda kopyası gönderiliyor. Hattâ çok yardım yapmışsanız, yazarla tanışabiliyor, yemeğe çıkabiliyorsunuz. İncelemeye değer.

Kaynak: http://ind.pn/nmf1SF

***

Amazon: Kitap satışından kitap yayıncılığına

ABD’nin devasa online alışveriş sitesi Amazon, geçen yıldan itibaren yayıncılığı CV’sine eklemeye başlamıştı. Şimdiyse ilk büyük çıkışını yapmaya hazırlanıyor. Çoksatar kişisel gelişim kitaplarıyla tanınan Timothy Ferriss’in son kitabı The 4-Hour Chef’in yayım hakkı Amazon’un oldu. İnsanların “kolayca zayıflamalarına, muhteşem seksler yaşamalarına ve süperinsan” olmalarına olanak sağlayan bu kişisel gelişim kitabı, Amazon tarafından hem basılı hem e-kitap hem de sesli kitap olarak önümüzdeki nisanda yayımlanacak. Yazarın, kitabını neden Amazon’dan bastırdığı sorusuna verdiği yanıt da ilginç: “Burada mesele, kitabımı hangi yayıncının basacağı meselesi değil. Önemli olan, hangi yayıncılık geleceğini kabul ettiğimdir.” Amazon’ın e-kitap okuyucusu kindle’ın, sitede en çok satılan ürün olduğunu belirtelim.

Kaynak: http://nyti.ms/n4y0rh

***

6-12 yaş arası çocuklar için diyet kitabı!

Kişisel gelişim kitaplarından gittik, oradan devam edelim. Ancak bu kitap biraz farklı. 14 yaşındaki Maggie’nin diyetini anlatıyor. Kitaba göre Maggie, aşırı kilolu bir halden normal kilolu bir insana dönüşüyor ve böylece okulun yıldızı oluyor. Kitabın kapağında, elindeki elbisesiyle aynaya bakan kilolu bir kız var. Aynadaki aksinde ise yine aynı elbiseyi tutan, bu kez zayıf bir kız var. ABD’deki önlenemez obezite, belki yazarları bu tip kitapları yazmaya itebilir, ancak gerçekten çocuğunuza, sevilmek için zayıf olması gerektiği alt metnini işleten bir kitabı almak ister miydiniz?

Kaynak: http://bit.ly/pU2uA9

, , , , ,
Share
Share