Dağın Haberi Olsun #26

Dağın Haberi Olsun #26

ON8
21 Eylül 2012

Kış sinemadan gösterir kendini

Yağmurlar başladı hafiften, leylekler de çoktan kaçtı, Filmekimi programı da açıklandığına göre artık kış neredeyse gelmiş demektir. Ve Filmekimi başladığına göre önümüzde koskoca bir plan elimizde kalem “ona mı buna mı?” sorularıyla baş başa kaldığımız anlamına geliyor. Kolay değil 9 günümüz ve 39 seçeneğimiz var. İşi biraz kolaylaştıralım dedik ve bir ON8 seçkisi hazırladık. Buyurun buradan 11. Filmeki‘ne:

Aşk (Amour – Michael Haneke)

Festivalin en gözde filmi kuşkusuz… Mendilleri hazırlayıp gitmekteniz önerilir. 80 yaşındaki çiftin aşk konusunda söyleyecekleri var zira…

 

Düşler Diyarı (Beasts of the Southern Wild – Benh Zeitlin)

Babası esrarengiz bir hastalığa yakalanan küçük bir kız. Böyle bir hikâye nasıl masalsı anlatılır, Benh Zeitlin’i izlemek gerek.

 

Cennetteki Çöplük (Fatih Akın)

Fatih Akın Yaşamın Kıyısında’nın çekimlerini yaptığı köyde tarlaların ortasında kurulmuş dev bir çöp arıtma tesisi olduğunu öğrenir. Akın’ın kamerasından köylülerin mücadelesine ait bir belgesel.

 

Meleklerin Payı (The Angel’s Share – Ken Loach)

Bir grup suçlu genç içlerinden birinin viski konusunda uzmanlığı ortaya çıkınca hayatları nasıl değişir?

 

Marley (Kevin Macdonald)

Bir müzisyen, bir devrimci, bir efsane! Daha önce izlemediğiniz görüntüler iddiasıyla üstelik görüp görebileceğiniz en samimi Bob Marley filmi diye tanıtıyor İKSV.

NO ( Pablo Larraín)

Şili’nin askeri diktatörüne karşı yürütülen reklam kampanyası ve başındaki genç reklamcının hikâyesi…

 

Ben ve Sen (Io E te – Bernardo Bertolucci )

Okuldan nefret eden 14 yaşındaki Lorenzo’nun dünyanın sonuna dair tuhaf fikirleri var. Ailesiyle arası bozuk ve biraz kafa dinlemek üstiyor…

 

Tetikçiler (Looper – Rian Johnson )

Bilimkurgu ve aksiyon… Yıl 2077 zaman yolculuğu yasadışı ilan edilmiş yalnızca mafyanın tekeline düşmüştür…

 

Kayıp Çocukluk – (Clandestine Childhood – Benjamin Avila)

Annesi ve babası gibi aktivist olan 12 yaşındaki bir çocuğun özgürlük mücadelesi…

 

***

Yanlış’a baskın var

Eğer bir blogunuz varsa arama motorlarından nasıl yönlendirildiğinizi görme şansınız var. Örneğin bazen nasıl olup “dövüş dövme” gibi cümlelerle arama yapıldığına inanamazsınız (bu illa sizin yazınızda arka arkaya olmasını gerektirmez. Aynı paragraf içinde “dövüş” ve “dövme” kelimelerinin geçmesi yeterli). Durum böyle olunca insan merak ediyor daha neler vardır kim bilsin diye. İşte Google’ın muadili Yandex, aramalar sırasında en çok yapılan yazım yanlışlarını, daha doğrusu “en çok yanlış bilinenleri” sıralamış. Aralarında çoğumuzun zaman zaman düşebileceği hatalar da var “bu nasıl böyle yazılabilir?!” diyeceklerimiz de. “Aman nasılsa yanlış yazsam da düzeltiyor” diyenlerdenseniz bir kere daha düşünün.

Listeye buradan göz atabilirsiniz

, , ,
Share
Share