Dağın haberi olsun #24

Dağın haberi olsun #24

ON8
07 Eylül 2012

Bir zamanlar çocuktu…

Muhtemelen onlar da okul zamanı yaklaştıkça gerildi, tatilin uzamasını istedi ve hatta her şeyden vazgeçeyim moduna bile girdi! Şimdi düşününce kitaplarına hasta olduğumuz yazarların o hallerini göz önüne getirmek pek de kolay olmuyor. Öyle mi? O zaman işte 20 ünlü yazarın anasınıfı hallerinden, ilk okul günlerine ve hatta lise yıllık fotoğraflarına uzanan şu seçkiye bir bakın!
[easyrotator]erc_43_1347046810[/easyrotator]

Kaynak: Flavorwire

Ölüdeniz’de yaşayan edebiyat!

Yaz bitiyor, bu ne demek? Hayır plaj, güneş ve tatil sendromuna girmekten bahsetmiyoruz. Bu, edebiyat camiasında canlanmanın ilk sinyalleri de sonbaharla birlikte başlayacak demek! Kulağımıza çalınan güzel haberlerden biri Ölüdeniz Edebiyat Günleri’nde düzenlenecek etkinlik. Bu yıl 4.’sü yapılacak Edebiyat Günleri’nde Likya edebiyatı konuşulacak. Üstelik yalnızca edebiyat değil Likya tarihini aydınlatacak konuşmalar da etkinlik dahilinde. Ölüdeniz Belediyesi tarafından yapılacak olan Ölüdeniz Edebiyat Günleri, 11 Ekim’de başlıyor.

Ekrana dön Sherlock!

Edebiyat uyarlamalarını sinemada ve televizyonda görmeye alıştık (Türk televizyonları neredeyse yalnızca bu uyarlamaların ekmeğini yiyor bile diyebiliriz artık). Bazıları hayal gücümüzü derinden sarsmakla kalmıyor orijinal hikâyeden bile soğutabilecek duruma getiriyor! Ama az sayıdaki diğerleri… İşte Sherlock onlardan biriydi. Bir pazarlama şahanesi olarak yalnızca üç bölümden oluşan sezonlarıyla aklımızı almayı başarmadı mı? Hikâyelerini Arthur Conan Doyle’un elinden çıkanlarla paralel götüren ama ekstrası olarak Benedict Cumberbatch’ın muhteşem oyunculuğuna sahip bir mini dizi (imdb’siz hiçbir şey izlemem diyenler için hatırlatma. Dizinin puanı 9.2). Uyarlama demişken Guy Ritchie’nin de seri haline getirdiği Robert Downey Jr.’lı Jude Law’lı Sherlock’unu da anmadan geçmemek gerek. Birincisi biraz gıcırtılı seslerin çıkmasına neden olduysa da ikincisi kesinlikle başarılıydı (hoş bu üç isim bir araya gelir de nasıl olmaz ki!) Televizyona dönecek olursak ikinci sezon dudak uçuklatacak cinsten bir finalle bitmişti. Spoiler vermeyeceğiz tamam. Onun yerine üçüncü sezonun çok yakında çekileceği müjdesiyle neşemizi paylaşabiliriz!

, , , , , , , , ,
Share
Share