Kitap bastık yetmedi, bir de klip çektik!

Kitap bastık yetmedi, bir de klip çektik!

Aslı Tohumcu
04 Ekim 2012

On8 Kitap’ın yeni marifeti, “Mavi Kirazlar” dizisi. Dört yazarın hakkından geldiği, dört ciltlik bir dizi. Dört yakın arkadaşın, Violette, Satya, Amos ve Zik’in, Paris’in değişen ikliminde, bir türlü dile getirmedikleri bir travma yüzünden uzun zaman önce değişmiş hayatlarının tutulduğu irili ufaklı fırtınaların hikayesi. Bu dört genci birbirine bağlayan ortak, karanlık sır yavaş yavaş çözülürken, Mavi Kirazlar adını verdikleri dostlukları da çözülme, ayrılma tehlikesi altında.

İlk iki cilt; “Damdaki Melek” ve “Yol Filmi” bazılarınızın kütüphanesine girdi bile belki. “Acele Etme” ile “Mavi Ay” da yolda!

Dizinin tamamına yayılmış eski film tutkusu, edebiyat ve müzik sevgisi bir yana, “Damdaki Melek”e damgasını vuran cümlelerden biri Zik’e ait: “Müziğin heyecanla atan kalbindeyim.” Zik’in, Paris’in çatılarından yer altı tünellerine gizemli bir melekle yaptığı yolculukta müziğin yeri ayrı çünkü. Birkaç güne kalmaz size okuma serüveninizde eşlik edebilecek şarkıları paylaşacağız aslında ama… Dizinin çevirmeni Mehmet Erkurt, yayınevinden içeri, elinde bir dolu fotoğrafla girince kendimizi tutamadık. Erkurt diziyi çevirirken üşenmeden kalkıp Paris’e gitmiş ve sokaklarla, parklarda, meydanlarda, Violette, Satya, Amos ve Zik’in izini sürmüştü. Biz de, kitabın sayfalarını çevirirken gözünüzde canlanacak mekanları çevirmenin vizöründen görmek fena olmaz diye düşündük.

Damdaki Melek”te Zik’in hikayesi ön plana çıktığı için, onun adımlarını The Doors’un The End şarkısı eşliğinde izleyen bir klip hazırladık. The End’i seçmemiz de tesadüf değildi elbet. İyi seyirler ve iyi okumalar…

 


PS: İlk klibimiz bu; o yüzden övgüler Esra Çiftçi’ye, şikayetler bendenize…

, , , , , ,
Share
Share