Fuar öncesi “space” tuşumuzu kaybettik!

Fuar öncesi “space” tuşumuzu kaybettik!

ON8
16 Kasım 2012

Takvimler Eylül 2011’i gösterirken, bir grup “acar” yayıncı, edebiyatın gence bakan yüzü olmak için kolları sıvamış; ON8 Kitap’a hayat vermişti. Geçen bir yılda bir dolu kitap yayımlandı, weblog’da bir tomar yazı yazıldı ve bir yaşındaki ON8 için, geldi yine İstanbul Kitap Fuarı zamanı. ON8, yeni kitaplarıyla 31. İstanbul Kitap Fuarı’nda bir kez daha “Ben De Varım!” demeye çoktan hazır. Metrobüsün son durağı da hazır Tüyap olmuşken…

17-25 Kasım tarihlerinde, şehrin uzak ama gitmeye değer bir noktasında, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Salon 2, 101C’deki standımızda, eski (hiçbiri eskimiyor ya gözümüzde) ve yeni kitaplarımızla sizleri bekliyoruz. Kitap almak, sohbet etmek, metinlere övgü düzmek, raflara göz süzmek, eleştirmek ve önerilerde bulunmak, şöyle bir sarılmak ya da omzumuzdan tutup sarsmak, ve tabii ki birinci yaşımızı kutlamak serbest!

Fuarın bu yılki teması çocuk ve gençlik edebiyatı. Fuarın temasında söz edilen gençlik edebiyatıyla bizim söz ettiğimiz edebiyat aynı mı; çocuk ve gençlik edebiyatı gibi birleştirici bir başlık altında gerçekleşen üretimle ON8’in hedefledikleri bir mi, bunları yeri geldikçe tartışacağız. Ama madem fuar bu fuar, biz de yerimizde saymayalım, gençlere sürekli parmak sallayanlara, gençleri gençlikten azade konuşanlara inat, “#budevirdeedebiyatın@genclerlearasinasil!” bahsini açalım istedik.

Niyet, kapitalizmin ve yeni medyanın hedefindeki gençlerin edebiyatla ilişkileri ve değişen okuma alışkanlıkları üzerine sohbet etmek. Yayın Koordinatörümüz Aslı Tohumcu soracak, pazarlama iletişimi uzmanı Levent Erden yanıtlayacak. Siz soracaksınız, haliyle Levent Erden yine yanıtlayacak! (Aslı’ya da sorabilirsiniz, el mahkûm, o da yanıtlayacak).

24 Kasım, Cumartesi günü saat 13:15’te, Marmara Salonu’nda; diğer her gün de Salon 2, 101C no’lu standımızda görüşmek, konuşmak, tartışmak umuduyla…

, , , , ,
Share
Share