Damdaki Melek’e eşlikçi şarkılar

Damdaki Melek’e eşlikçi şarkılar

Burcu Arman
10 Ekim 2012

Koca bir bardak kahve, çay ya da sıcak çikolata kitabınıza eşlikçi olarak hazırda bekliyor. Koltuğa kuruldunuz elde yayınevinden tazecik çıkmış bir kitap ve başkalarının dünyasına girmeye hazırsınız! Peki ya müzik? Son ses açtınız mı? Yoksa yalnızca kelimelerin müziği yeterli mi?

Bazı kitaplar vardır eşlikçi seçmeyi size bırakır, farkında olmadan bir şey dinlemeye başlamışsınızdır bile. Bazılarıysa kendi müziğini duyurur satır aralarında! İşte Damdaki Melek’te durum tam da böyle. Ama özellikle de Violette ve Zik! Baştan almak gerekirse onlar Mavi Kirazlar adını verdikleri bir arkadaş grubunun üyeleri diğerleriyse Satya ve Amos!

Hani bir hafta görüşmeseniz aklınıza düşen ama bir ay birbirinizi aramasanız da görür görmez kaldığı yerden şiddetle devam edebilen dostluklardan. On dört yaşına bastıklarında yaptıkları bir anlaşmayla birbirlerine ömür boyu yoldaşlık edecekler. Ve biz de teker teker yaşadıklarına şahitlik edeceğiz. Her biri kendi ağzından anlatacak hikâyesini… Dört ayrı yazarın hayat verdiği bu dört karakter kendi öyküleriyle kavrulurken ortak noktalarda sarmaşık gibi kenetlenecekler!

Bir sır! Kimin sırrı olmazmış ya! Onların da var. Hem ortak bir sırları hem de kendilerinden bile saklamaya çalıştıkları özel sırlar… Kitap aralığından ufacık bakalım madem kısaca (tadını kaçırmadan söz!) Violette, aşka inanmıyor mu yoksa sırılsıklam aşık mı, bir de kendi anlasa! Tam da Kirazlar’la geçireceği vakitte uzaklara gönderilmiş olmaktan muzdarip. Belki ilk defa kendi iç sesini duyacak kadar yalnız… Zik ah işte “damdaki melek”in ta kendisi o. Teni kadar koyu düşünceleri de. Bu yüzden en sevdiği şey çatılarda yalnız kalıp şehre tepeden bakarken kendini kaybetmek. Ama Kirazlar çatılarda bile yalnız değildir! Belki de Meleklerin Müziği eşlikçisi olur kim bilir. Satya’ysa belki de bilmemesi gereken cevapların peşinde. Aşk yüzünden mi? Yoksa yalnızca gizemin yarattığı merak mı? Bir gerçek var ki onu bulduğu zaman pek de hoşuna gitmeyecek! Son Kiraz’ımız Amos: Hayatını kabusa çevirecek bir telefon sapığıyla başı dertte ya da belki geri dönmesini beklediği annesi hatta anlaşamadığı ikizi veyahut tüm alaylardan ve de olaylardan itinayla uzak tuttuğu eşcinselliğiyle…

Mavi Kirazlar; onlar aynı noktadan bakıyor ama kesinlikle farklı şeyler görüyor, hissediyorlar. Belki de bu yüzden emin oluyorsunuz, birbirlerine ihtiyaçları olduklarına. Sinematek’te buluşup film izlemek adetleri, kitaplardan alıntı yapmaksa sevdikleri şeyler arasında! Ve tabii ki müzik. Başa dönersek aşık olduklarında akıllarından geçen şarkılar var onların da bizim gibi… Ya da korktuklarında… Belki sadece birkaç melodisini duyarak sakinleştikleri şarkılar var. Belki de hayatlarının tüm anlamını ona bahşedecekleri şarkı sözleri!

“Hangi şarkılarmış onlar”, derseniz aşağıdaki linkte sizin için hazır edilmiş bir playlist dosyası bulacaksınız!

 

 

, , ,
Share
Share