“Acele Etme” klibinde radyo tiyatrosuna özendik!

“Acele Etme” klibinde radyo tiyatrosuna özendik!

ON8
09 Kasım 2012

Baffert, Payet, Rippert ve Roumiguière’in birlikte yazdığı, dört ciltlik “Mavi Kirazlar” dizisi yayınevinin tezgahına düştüğünde, dizinin çevirmeni Mehmet Erkurt çeviri için kolları sıvamadan önce bir Paris yolculuğu yaptığını ağzından kaçırmıştı. O yolculuk sırasında, Mavi Kirazlar’ın Paris’i, İstanbul’a döndüğünde gözünde canlansın diye ara ara deklanşöre basmıştı.

Mehmet’in çeviri sürecine destek olsun diye çektiği fotoğraflara biz de merakla baktık. Kelimeler, cümleler bizi Paris’in sokaklarında dolaştırsa da, o sokakları görmek de hoşumuza gitmişti. Dizinin kahramanlarının dinledikleri müziklerden de yararlanarak, her kitap için bir klip hazırlama fikri böyle doğdu. “Damdaki Melek” ve “Yol Filmi” için bu minvalde klipler yaparak; Zik‘le Amos’un adımlarını takip etmeye çalıştık.

Ama sıra dizinin üçüncü kitabı “Acele Etme”ye geldiğinde, başka bir yöntem izleyelim dedik. Madem bu kitapta fotoğraflarla Violette’in ayak izlerini takip ederken, Violette’in sesini de duysak nasıl olur merak ettik! Böylece ON8 ekibinden iki geveze, Violette’in yılbaşı partisinde yaşadığı tuhaf bir karşılaşmayı seslendirdi.

Lafı fazla uzattık, buyrun buradan dinleyin, seyredin!

, , , , , ,
Share
Share